ישראלים רבים אוהבים להשתמש בגריל פחמים עבור הכנת אוכל או במילים עממיות יותר: למנגל. בעוד שעבר מנגל הפחמים היה המנגל היחיד שהיה קיים בשוק לצורך צליית בשר, הרי שכיום ישנם מנגלים שונים הפועלים על גז או על סוגי חומרים שונים. כל סוגי הגריל השונים, איכותיים ומשוכללים ככל שיהיו בסופו של דבר אינם מעניקים תוצאה זהה הן בטעם והן באיכות ההכנה של הבשר אותו צולים על הגריל. גריל פחמים היה ונשאר הגריל האידאלי לצליית בשר, ירקות ועוד.
מדוע כדאי לבחור דווקא בגריל פחמים
כאמור, כיום ניתן למצוא גריל גז, אשר פעולת הצלייה שלו מתבססת על דרגות חום שונות אשר ניתן לשלוט בהן באמצעות שימוש בגז. לא מעט אנשים יגידו כי מדובר בגריל קל ונוח לתפעול, אשר מאפשר צלייה נוחה של בשר בכל דרגות העשייה הרלוונטיות. אולם, יש דבר אחד אשר כל אדם יסכים עליו: אינו דומה טעם וריח בשר הנצלה על גריל גז לטעמו וריחו של בשר הנצלה על גריל פחמים. הבשר אשר ניצלה על גריל הפחמים הוא בשר בעל טעם עמוק ומשובח ויותר. והריח? על זה אין מה לדבר. מנגל אשר מתבצע בעזרת גריל פחמים הוא מנגל שניתן להריח אותו למרחקים וליהנות מריח טוב ומשובח של בשר איכותי.
מהו גריל פחמים
גריל פחמים הוא גריל המכיל בו מעמד לצורך הנחת הפחמים, אשר עליו מונחת רשת המשמשת לצלייה. את גריל הפחמים מחממים על ידי הדלקת הפחמים באמצעות חומר בעירה. כיום, ניתן למצוא לא מעט סוגי גריל פחמים בגדלים שונים ובאיכויות שונות. כך למשל, ניתן למצוא גריל פחמים אשר ניתן לשלוט בו על עוצמת החום במעמד הצלייה על ידי הגבהת הרשת שלו. כמו כן, ניתן למצוא כיום גריל פחמים שניתן להוסיף בו פחמים מהצד בכל פעם שרק חסר בו פחמים במהלך צליית בשר או כל דבר אחר. אך בסופו של דבר, לא משנה אם מדובר בגריל פחמים פשוט יותר או איכותי יותר, השימוש בגריל מעין זה יוצר את התוצאה הטובה ביותר בתהליך צליית בשר או כל דבר אחר. אז למה להחליף סוס מנצח?