טופס 5329 – מה זה אומר וכיצד מתמודדים עם טופס כזה

יש רגעים בחייו של אדם בו הוא עלול למצוא את עצמו בפאניקה קלה, מקום בו סיוטים מסוימים מתגשמים, לפחות על הנייר. ללא ספק, רגעים רבים שעונים להגדרה זו קשורים כך או אחרת למס הכנסה ולרשויות המס בכלל.

עשרות אלפי ישראלים מקבלים מדי שנה טופס 5329. כמו לא מעט טפסים שנשלחים ממס הכנסה, אין הוא מלמד על משהו חיובי בהכרח. מדובר על טופס שמבקש מאיתנו להצהיר על מקורות ההכנסה שלנו בארץ ובחו"ל עם פרטים אישיים. טופס זה מלמד בעצם, שאנחנו עלינו על הרדאר של מס הכנסה, והם חושדים שאנחנו לא מדווחים להם את האמת, לא מדווחים להם על הכל.

צריך להבין איך זה עובד. מדי חודש אנחנו מתבקשים לדווח למס הכנסה על ההכנסות שלנו. במידה ואנחנו עצמאים, הרי שאנחנו עושים את זה בעצמנו, דרך רואי חשבון או הנהלת חשבונות, אם אנחנו שכירים, הרי שאנחנו עושים את זה דרך מקום העבודה. אך אם מס הכנסה מניחים שאנחנו מרוויחים יותר ממה שאנחנו מדווחים, מסיבות שונות, הרי שהם ישלחו לנו את הטופס הנ"ל ויבקשו מאיתנו להצהיר על כל מקורות ההכנסה שלנו.

מה האופציות שעומדות לרשותנו

במקרה כזה, עומדות לרשותנו מספר אופציות. האופציה הראשונה, היא פשוט להצהיר על כל מקורות ההכנסה. אם בעבר לא עשינו זאת, הרי שאנחנו עלולים למצוא את עצמנו בבעיה, מאחר ובעצם רימינו את רשויות המס.

במקרה כזה, יהיה נכון מצידנו לנסות ולהגיע להסדר עם רשויות המס מתוך כוונה להסדיר את התשלומים שלא שילמנו. מעת לעת מס הכנסה מאפשר לאנשים שלא דיווחו על מקורות הכנסה, להגיע להסדר, מתוך כוונה שלא תיפתח נגדם חקירה.

יש כמובן גם את האופציה השנייה, לא לדווח ולהסתכן או לשכור עורך דין בתקווה שהוא יוכל להוציא אותנו ממצב כזה. מן הסתם, זה לא חוקי וזה גם מיותר, כי אם מס הכנסה ורשויות המס השונות יעלו על זה שאנחנו לא מדווחים, אז גם אם נרצה להגיע איתם להסדר בשלב מאוחר יותר, הם עלולים לדחות את הבקשה עקב חוסר תום לב מצידנו.

אולי יעניין אותך גם:

Comments are closed.