סוגים של לקויי למידה

ליקוי למידה הינו תחום שחולש על רבים מהילדים בישראל כאשר העדר אבחון דידקטי אשר נועד לבדוק מהכין נובעים קשיים של ילדים במהלך הלימודים – עלול לגרום להורה לפספס את הבעיה האמתית שממנה ילדו סובל ובכך להתעלם בליקוי למידה ומאבחונו: דבר שיכול להוריד את איכות חייו של הילד.

כיום סובלים יותר מ 50 אחוזים מהאוכלוסייה מליקויי למידה מסוגים שונים, כאשר חשוב כדי לאבחן לדעת מה הוא כל סוג של ליקוי למידה.

סוגים של לקויי למידה

אז איזה סוגים של ליקוי למידה הינם השכיחים ביותר? הנה רשימה של שלושה מהם:

דיסגרפיה – דיסגרפיה היא ליקוי למידה העוסק בהפרעות בכתיבה. כתיב כפי שרבים יודעים, נלמד בכל תקופת הלימודים והוא דורש  יכולות קוגניטיביות טובות.  מי שסובל מפגיעות מסוגים שונים בתהליכים קוגניטיביים, עלול להתקשות בתהליכי הכתיבה וזאת עקב ליקוי מוטורי או נירולוגי. מאפיינם של דיסגרפיה הם: כתב יד לא ברור ואף לא קריא, קושי בשמירה על אחדות באותיות, שגיאות כתיב וכתיבה איטית כמו גם סימנים של מאמץ רב בכתיבה, קטן יד קטן מאד.

דיסלקציה – בעבר היה נהוג לחשוב שדיסלקציה היא הפרעה כללית של ילדים שאינם מקשיבים, נכשלים בבחינות או מתקשים בחומר הלימודי. עם זאת חשוב לדעת כי דיסלקציה היא קושי בהבנת השפה, מצב בו אוצר המילים נמוך, קושי בשליפת מילים, העדר היכולת לעקוב אחר הנאמר בזמן השיעור, שגיאות כתיב, קשיים במתמטיקה וקושי בביצוע שלל פעולות. דיסלקציה נגרמת עקב בעיה אורגנית במוח או פגם תורשתי, בזמן  שמי שסובל מתופעה זאת מקבל כיום הקלות גם במהלך לימודי החובה וגם במהלך לימודים אוניברסיטאיים.

על מנת לאבחן דיסלקציה, דיסקלקוליה, דיסגרפיה, הפרעות קשב וריכוז ועוד –  יש לבצע לילדכם אבחון דידקטי. אבחון דידקטי נעשה על ידי המומחים והוא מסייע להבין האם יש ליקוי למידה ואם ישנו אז מאיזה סוג כמו גם שהוא מסייע להבין ת התחומים החזקים בילד. בכך אפשר לאפשר פתרונות מיידים לילדכם ולטפל בליקוי הלמידה על ידי המומחים.

אולי יעניין אותך גם:

Comments are closed.