עלות דשא סינטטי למטר – כיצד מחשבים את המחיר

תוכן עניינים

עלות דשא סינטטי למטר – כיצד מחשבים את המחיר

בשנים האחרונות אנחנו יכולים לראות תופעה מאוד מעניינת, יותר ויותר אנשים, יותר ויותר עסקים או מוסדות שונים, בוחרים לעבור ולהשתמש בדשא סינטטי. במקום לזרוע דשא רגיל, כזה שדורש טיפול ממושך, משאבים, וכן נדרש הרבה זמן עד שהוא יגדל ויצמח, אז פשוט משתמשים בתחליף פשוט ונוח. דשא סינטטי הוא הרבה יותר פשוט לתחזוקה, הרבה יותר נוח ונעים לשימוש, והוא יוצר מראה הרבה יותר ירוק, הרבה יותר נקי. אם נוסיף לכך את העובדה שאפשר להשתמש בו בכל מקום, אז אפשר לחבר את כל היתרונות ולהבין מדוע הוא כל כך פופולארי.

העניין הוא, העלויות. אנחנו יכולים לראות שעלות של דשא סינטטי, לפחות בשלב הרכישה וההתקנה היא שונה מאשר עלות של זרוע דשא רגיל. למרות שעל פניו, העלויות הנלוות, קרי שימוש במים וחומרים שונים, הופכים את הדשא המקורי להרבה יותר יקר, אך זה כמובן בהשוואה לדשא סינטטי ולשאלה באיזה דשא מדובר וכמה אנחנו משלמים עבורו, על בסיס מה.

המחיר של דשא סינטטי נקבע על פי פרמטרים שונים. למשל,הרבה פעמים קובעים עלות דשא סינטטי על פי מטר. כלומר, אנחנו צריכים לשלם על אורך השטח של המרבד אותו אנחנו קונים. זה הבדל מהותי מדשא רגיל, כאן אנחנו לא משלמים פר גודל השטח. חשוב להבהיר עוד נקודה, עלות כל מטר, נמדדת בהתאם לסוג הדשא, כלומר, יש סוגי דשא סינטטי איכותיים, בעוד שאחרים נחשבים פחות איכותיים. למה זה משמעותי? מאחר ואנחנו יכולים לראות פערים משמעותיים במחירים, במידה ואלה לא אותם מרבדים ולא באותו איכות.

המחיר שאנחנו נידרש לשלם, נקבע כאמור על פי השטח וכן על פי סוג הדשא, ומן הסתם על פי האיכות שלו. עד כמה אנחנו יכולים להשתמש בו לאורך זמן, עד כמה הוא עמיד וחזק, האם הוא יכול לספק לנו את מה שאנחנו צריכים, בהתאם לאופי השימוש שאנחנו מייעדים לו. למשל, יש הבדל בין דשא שמיועד לשימוש פרטי, לצורך גינת נוי או אפילו לצורך משחקים עם הילדים, לעומת, שימוש בדשא סינטטי לצורך אימוני ספורט, כפי שלא מעט קבוצות כדורגל נוהגות לערוך היום.

כיצד אנחנו יודעים אם המחיר משתלם לנו?

כאמור, אנחנו צריכים לבחון עלות דשא סינטטי למטר, ולראות האם המחיר משתלם לנו ביחס למה שאנחנו רוצים לעשות עם הדשא וכן ביחס לאיכות שלו. אנחנו יכולים לבחון אותה, בהתאם לגובה וצפיפות הסיבים של הדשא. ככל שהם גבוהים וצפופים יותר, כך הם איכותיים יותר, זה אומר שהמרבד הרבה יותר חזק וטוב, הוא יחזיק לנו מעמד זמן נרחב יותר. ברמת העיקרון, הדבר הנכון מבחינתנו, הוא לקנות מרבד עם צפיפות שבין 14 ל-16 אלף סיבים עבור מטר ריבועי.

לפני שאנחנו ממהרים לרכוש מרבד של דשא סינטטי כזה או אחר, חשוב מאוד שאנחנו נבחן מקומות שונים מהם נוכל לרכוש דשא סינטטי לבית או לעסק. אנחנו נוכל לבחון דרך אותם מקומות, גם את האיכות וגם את העלויות, כך אנחנו נוכל לבחון מה בדיוק מציעים לנו ועד כמה זה משתלם לנו לקנות אותו.

אנחנו צריכים לקחת בחשבון, אפשר לקנות דשא סינטטי ברמה נמוכה, צפיפות וגובה נמוכים של סיבים, זה יעלה לנו יותר זול, אך זה לא בהכרח ישתלם לנו אם אנחנו רוצים לעבוד עם המרבד לאורך זמן, אם אנחנו לא רוצים להגיע למצב, שנצטרך להחליף אותו כעבור תקופה מסוימת. בסופו של דבר, המטרה שלנו היא להשתמש במרבד במשך שנים ארוכות.

אודות כותב המאמר:
תמונה של אברהם אליהו
אברהם אליהו

כותב וחוקר עם רקע באנתרופולוגיה וכתיבה יצירתית. אברהם מתמקד במגמות גלובליות, טכנולוגיה ותרבות, ומביא תובנות מעמיקות שמעשירות את קוראי "אופק גלובלי" בתוכן ייחודי ומרתק.

כל הפוסטים
רוצים לפרסם מאמר באתר?
תוכן עניינים
רוצה להתבלט בתחום?

מומחה? יש לך ידע מקצועי ששווה שיתוף? השאר את המייל שלך ונחזור אליך עם הצעה אטרקטיבית לפרסום >>