3 יתרונות של משחקים חינוכיים

תוכן עניינים

בעוד שחלק גדול מהילדים אוהבים לצאת החוצה ולשחק עם חבריהם, יהיה מומלץ גם לשבת עם הילד למשחק חינוכי מסוג כלשהוא. גם אם הוא בהתחלה לא חובב גדול או מעריץ של סוג המשחק, לא כדאי להתייאש. ואם לאחר תקופה מסוימת הוא לא מתחבר למשחק בכל זאת, נסו משחק חינוכי אחר. הנה כמה דברים שכדאי לדעת לגבי המשחקים החינוכיים של היום. 

הילדים שלנו הם הדבר שכנראה הכי חשוב לנו בעולם, ואנחנו תמיד נרצה שהם ימשיכו להתפתח ולהעשיר את עצמם. אבל העניין הוא כזה, אם אנחנו לא נדאג להעשיר ולפתח את הילד, הוא כנראה לא ידאג לכך בעצמו. התפקיד הוא שלנו, של ההורים, לטפל בילד ולהוביל לפיתוחו השכלי, הרגשי והמנטלי. אז אם החלטתם להשקיע ואפילו התיישבתם עם הילד בערב לשעת שמחק חינוכי, לחלוטין עשיתם בשכל. הנה מספר יתרונות של משחקים חינוכיים לילדים

 

  • שיפור האינטראקציה בין הילד להורים

 

אין ספק, משחקים חינוכיים עם הילדים יכולים להוביל לשיפור האינטראקציה בין ההורים לילדים באופן ניכר. אתם משקיעים זמן, הילדים גם הם ושקעים במשחק, יושבים ביחד ומדברים, אולי אפילו מתווכחים מתוך תשוקה לנצח ועוד. 

האינטראקציות האלו פותחות עולמות חדשים של שיח, של אינטראקציה רגשית ושכלית גם יחד. בטווח הארוך, אין ספק שמערכת היחסים בין הילדים לבין ההורים יכולים להשתפר משמעותית. תוך כדי, לכו תדעו, אולי גם תצליחו להעשיר את הידע של עצמכם בעזרת המחשקים האלו. גם הורים יכולים ללמוד דברים חדשים. 

 

  • העשרת עולמו של הילד באופן משמעותי

 

אם אתם רוצים להעשיר את עולמו של הילד באופן משמעותי, אתם מוזמנים לרכוש משחק חינוכי ולהתחיל לשחק אתו. ישנם כל כך הרבה סוגים של משחקים חינוכיים שתוכלו לבחור ביניהם, עד שתוכלו לקלוע לטעמם של כל ילד וילדה. 

המשחקים החינוכיים מתאימים לשלבים שונים בהתפתחות של הילד, החל מגילאים קטנים ועד גילאים של בית ספר. בפועל, אתם בהחלט יכולים לרכוש משחק חינוכי שנחשב בשלב יותר מתקדם מאשר השלב שבו נמצא הילד כרגע. אם אתם שמים לב שקשה לו מדי, תרכשו משחק שמותאם בדיוק לשלב שלו (לא מתקדם יותר). 

 

  • פיתוח החשיבה של הילד והידע הכללי שלו

 

ישנם משחקים חינוכיים שעוסקים בפיתוח מיומנויות מוטוריקה, פיתוח ידע כללי, פיתוח חשיבה לוגית, פיתוח יכולת זיכרון ועוד. בין אם תבחרו במשחק כזה או באחר, המשחקים האלו יכולים לתרום המון להתפתחות הטבעית של הילד. 

בפועל, יהיה עדיף לילד להכיר את המחשקים האלו לפני שהוא מגיע לכיתה א’. כך הוא יגיע מצויד טוב יותר ביכולות פתרון בעיות מסוגים שונים. ואם מסתכלים על כך בצורה רחבה יותר, מחשקי חינוך יכולים להכשיר את הילד טוב יותר לקראת אינטראקציות חברתיות לראשונה בבית הספר.  

אודות כותב המאמר:
תמונה של אברהם אליהו
אברהם אליהו

כותב וחוקר עם רקע באנתרופולוגיה וכתיבה יצירתית. אברהם מתמקד במגמות גלובליות, טכנולוגיה ותרבות, ומביא תובנות מעמיקות שמעשירות את קוראי "אופק גלובלי" בתוכן ייחודי ומרתק.

כל הפוסטים
רוצים לפרסם מאמר באתר?
תוכן עניינים
רוצה להתבלט בתחום?

מומחה? יש לך ידע מקצועי ששווה שיתוף? השאר את המייל שלך ונחזור אליך עם הצעה אטרקטיבית לפרסום >>